Erdogan: internationale media die terroristen afschilderen als helden, onderdeel van duister plan tegen Turkije

De internationale media die de verantwoordelijke terroristen voor de mislukte staatsgreep in Turkije afschilderen als helden, maken deel uit van een “duister plan” tegen Turkije. Deze media negeren de slachtoffers die deze terroristen hebben gemaakt. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan zaterdag bij de opening van de vierde Internationale Boeken Beurs in Istanbul, waarvan het thema dit jaar de verslagen staatsgreep is.

“De dubbele standaard die de internationale media gebruiken bij het dekken van incidenten die wij hebben doorgemaakt in de afgelopen jaren is bij ons bekend,” aldus de Turkse president.

Volgens de Turkse president Erdogan is het juist omdat de internationale media de slachtoffers van de mislukte staatsgreep negeert, erg belangrijk om middels literatuur en kunst te benadrukken wat Turkije heeft meegemaakt en hoe het land is gekomen tot deze “glorieuze” overwinning. “Het is de plicht van verbinding en hoe wij ons vasthouden aan deze erfenis,” zie hij. “Zoals altijd kunnen we niet rekenen op het geweten van anderen”.

De mislukte staatsgreep onder leiding van van de geestelijke Fethullah Gulen (beter bekend onder de naam FETO) eiste 248 levens in Turkije. Daarnaast zijn ongeveer 2.200 gewonden gevallen.

25-02-2017 © Demet TV