Duitse stad schrapt optreden Turkse minister

De Duitse gemeente Gaggenau heeft een optreden van de Turkse minister van Justitie donderdagavond verboden. Dat meldden Duitse media. Bekir Bozdag zou in een feestzaal landgenoten toespreken over het komende referendum in Turkije over de overstap naar een presidentieel systeem en veranderingen van de grondwet.

Volgens de gemeente kan de veiligheid niet worden gegarandeerd gezien de verwachte toeloop van mensen. In Duitsland is kritiek op Turkse bewindslieden die stemmen komen winnen voor het referendum. Eerder sprak de Turkse premier Binali Yildirim al landgenoten toe in Oberhausen en president Erdogan is van plan volgende maand ergens in de deelstaat Noordrijn-Westfalen een tussenstop te maken.

In de feestzaal in Gaggenau werden aanvankelijk ongeveer vierhonderd bezoekers verwacht. Toen bekend werd dat de minister zou komen, steeg de animo echter aanzienlijk. Dat werd de gemeente te veel en deze besloot een stokje te steken voor de bijeenkomst.

02-03-2017 © ANP / Demet TV