Talpa verhoogt bod op TMG

Talpa heeft z’n bod verhoogd op uitgever TMG naar 6,50 euro. Het bedrijf van John de Mol maakte dat zondag even voor middernacht bekend via een persbericht. Talpa biedt daarmee 0,50 euro meer dan het Belgische Mediahuis. Zondagavond bereikte dat bedrijf een akkoord met TMG over de overname.

De familie Van Puijenbroek is via VP Exploitatie grootaandeelhouder in TMG. Zij wezen eerdere hogere biedingen van Talpa af. In het zondag gesloten akkoord tussen Mediahuis en TMG is vastgelegd dat TMG zijn identiteit en Amsterdamse hoofdkantoor houdt en dat de journalistieke onafhankelijkheid binnen het bedrijf ook op lange termijn overeind blijft. Alle merken, waaronder De Telegraaf, blijven bestaan en er zou geen sprake zijn van omvangrijk banenverlies door de overname.

De vraag is of TMG en VP Exploitatie nu wel verder willen praten met Talpa.

Zondag werd ook bekend dat raad van commissarissen hun eigen bestuurders aan de kant hebben geschoven. Dat besluit was volgens de toezichthouders ,,onvermijdelijk”, omdat het bestuur zich onrealistisch en niet constructief zou hebben opgesteld in de onderhandelingen met Mediahuis. Daardoor ontstond volgens de commissarissen het risico dat het Belgische bedrijf eenzijdig een bod zou uitbrengen, zonder de eerder overeengekomen garanties voor TMG.

06-03-2017 © ANP / Demet TV