Kijkers willen ‘echte naam’ Klaver weten

Kijkers zochten tijdens het lijsttrekkersdebat zondagavond online vooral informatie over Jesse Klaver van GroenLinks. Hij is de meest gegoogelde partijleider. Kijkers willen weten wat zijn afkomst, leeftijd en standpunten zijn, maar ook wie zijn vader is en wat zijn ‘echte naam’ is, aldus Google maandag. Klaver (30) heeft een Marokkaanse vader en een Nederlands-Indische moeder.

Google keek naar zoekopdrachten over de acht lijsttrekkers in het Carrédebat. Van die opdrachten ging 42 procent over Klaver. Daarachter volgen Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) met 15 procent, Mark Rutte (VVD) met 12 procent en Henk Krol (50PLUS) met 8 procent.

GroenLinks is de meest gezochte partij op Google, voor de VVD en de PvdA. Zij hebben de eerdere koplopers, D66 en de PVV, ingehaald.

De meest gestelde vragen tijdens het debat waren onder meer ‘op wie moet ik stemmen?’, ‘waarom was Wilders niet bij het debat?’ en ‘waar ligt Tonga?’

06-03-2017 © ANP / Demet TV