Duitse regering: nazivergelijking absurd

De Duitse regering heeft de nazivergelijking van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan scherp bekritiseerd. ,,Vergelijkingen van het beleid van het democratische Duitsland met dat van de nazi’s wijzen wij resoluut af”, zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert maandag.

,,Hoe dan ook zijn nazivergelijkingen altijd absurd en niet op zijn plaats, want ze leiden er alleen maar toe de misdaden tegen de menselijkheid van het nazisme te bagatelliseren. Het diskwalificeert zichzelf.”

Erdogan had afgelopen weekeinde het tegenhouden door Duitsland van Turkse regeringsfunctionarissen ,,nazipraktijken genoemd”. Ze wilden in Duitsland voor daar wonende Turken campagne voeren voor een referendum om de Turkse president meer macht te geven.

06-03-2017 © ANP / Demet TV