Zalencentrum weert Turkse minister

De Turkse minister van Familiezaken Fatma Betül Sayan Kaya is vrijdag niet welkom in zalencentrum Beckum in Hengelo. De eigenaar heeft besloten de zaal niet beschikbaar te stellen voor een bijeenkomst, meldt de gemeente Hengelo donderdag in een tweet.

De Facebookpagina van Evet, een lobbyorganisatie van de Turkse AK-partij, meldt dat er vrijdag in Beckum een ontmoeting plaatsvond met de minister. Dat zou gebeuren in het kader van een promotietour van Turkse bewindslieden in Europa om hun landgenoten warm te maken voor het referendum over de grondwet. Hun komst leidt op veel plaatsen tot weerstand.

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu zou zaterdag in het Rotterdamse stadsdeel Hoogvliet spreken, maar de eigenaar van dat zalencentrum daar besloot de bijeenkomst te schrappen.

09-03-2017 © ANP / Demet TV