Noodbevel voor hele centrum Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft een groot gedeelte van de stad tot verboden gebied verklaard voor mensen die mogelijk de openbare orde zullen verstoren. Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft daarvoor het noodbevel uitgebreid voor het hele centrum. Volgens Aboutaleb worden mensen op social media nog steeds opgeroepen zich te verzamelen in de stad.

Volgens de burgemeester zijn er rond middernacht nog steeds (grote groepen) van mensen onderweg naar de omgeving van het Turkse consulaat aan de Westblaak en omgeving om zich daar te verzamelen.

In de omgeving van het Turkse consulaat aan Westblaak in Rotterdam werd zaterdag aan het begin van de avond een noodbevel afgekondigd. Ook op de Straatweg, waar de ambtswoning is van de Turkse consul, geldt een noodbevel.

Het noodbevel geldt tot zondagmorgen 08.00 uur.

12-03-2017 © ANP / Demet TV