Categories Nieuws Artikelen

Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland betreurt rel

De Turks Islamitische Culturele Federatie Nederland (TICF) betreurt de diplomatieke crisis tussen Nederland en Turkije. Volgens de organisatie moet “alles op alles” gezet worden om de relatie zo snel mogelijk te verbeteren.

Ook zegt TICF het “bizar” te vinden dat een Turkse minister uit Turkije niet de gelegenheid heeft gekregen om de mensen in Nederland toe te spreken. Volgens de organisatie is haar vrijheid van meningsuiting ontnomen.

Volgens de organisatie heeft de Nederlandse regering met haar optreden “wantrouwen gecreëerd” bij de Turkse Nederlanders. Tevens vindt TİCF dat de Turkse overheid de Turkse Nederlanders niet moet mengen in de interne aangelegenheden. Het is overduidelijk dat beiden landen politiek bedrijven over de ruggen van de Turkse Nederlands. TICF heeft zijn achterban opgeroepen om kalm te blijven en roept beide landen op escalatie te voorkomen.

14-03-2017 Door: Demet TV, foto: ANP