Zij komen niet terug in de Tweede Kamer

PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch en Keklik Yucel komen niet terug in de Tweede Kamer. Ook oud-Europarlementariër Emine Bozkurt (PvdA) is niet gekozen. De PvdA heeft tijdens de verkiezingen veel stemmen verloren en komt uit op 9 zetels. Marcouch stond op plek 13 van de kandidatenlijst en Yucel op 16. 

Nog een laatste kans

De kandidaat-Kamerleden Marcouch, Yucel en Bozkurt kunnen alleen nog gered worden door de voorkeurstemmen die zij hebben gekregen. Mochten genoeg mensen op hun naam hebben gestemd, dan kunnen ze alsnog in de Tweede Kamer komen, maar erg waarschijnlijk is dat niet.

DENK / voorkeurstemmen

Turken en Marokkanen waren voorheen gewend om op een Turkse of Marokkaanse naam op de lijst van de PvdA te stemmen. Maar tijdens deze verkiezingen heeft de politieke beweging DENK van oud-PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk daar een stokje voor gestoken. Gezien het feit dat DENK veel stemmen heeft gekregen, is het onwaarschijnlijk dat PvdA-Kamerleden Ahmed Marcouch, Keklik Yucel of Emine Bozkurt genoeg voorkeurstemmen krijgen om alsnog gekozen te worden.

Volg Demet TV op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van al het nieuws speciaal voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders.

16-03-2017 © Demet TV