Categories Nieuws Artikelen

Actie tegen hongersnood boven 10 miljoen

Giro555 heeft al ruim 10 miljoen euro opgehaald voor noodhulp aan door hongersnood bedreigde mensen in Jemen, Somalië, Zuid-Soedan en een deel van Nigeria. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) maakten die tussenstand vrijdag bekend.

Volgens de organisaties is de nood hoog en leven zeker 20 miljoen mensen in deze landen op de rand van een hongersnood. De actie begon 6 maart en wordt woensdag 29 maart afgesloten met een nationale actiedag op televisie en radio. Het programma van de dag is nog niet bekend. ,,We gaan in hoge versnelling door want er is heel veel geld nodig’’, aldus Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555.

Vanaf 25 maart wordt er een slotoffensief ingezet waarvoor scholen, verenigingen, sportbonden en particulieren nu al acties voorbereiden, aldus de Samenwerkende Hulporganisaties. Acties kunnen worden aangemeld via www.giro555.nl.

18-03-2017 ANP / Demet TV