Stelende Ex-PVV’er hangt celstraf boven hoofd

Michael Heemels hangt, als het aan het Openbaar Ministerie (OM) ligt, een gevangenisstraf boven het hoofd. Dat bleek dinsdag tijdens een regiezitting voor de rechtbank in Maastricht.

Heemels was lange tijd boegbeeld van de PVV in Limburg en woordvoerder van Geert Wilders. Hij raakte verslaafd aan alcohol en drugs en stal geld uit de partijkas.

Naar eigen zeggen begon zijn alcohol- en drugsverslaving in 2012 als gevolg van de stress van het harde werken voor de partij. Volgens zijn raadsman Geertjan van Oosten zou hij sindsdien ruim 139.500 euro achterover hebben gedrukt. De PVV Limburg houdt het op 177.000 euro.

Van Oosten wil een forensisch onderzoek naar de toerekeningsvatbaarheid van Heemels vanwege zijn verslaving. Fraude-officier Martin Scharenborg ziet daar niets in. Een verslaving maakt iemand volgens het OM niet minder strafbaar.

28-03-2017 © ANP / Demet TV