Teller Giro555 gaat richting 20 miljoen euro

Bij Giro555 was woensdag aan het begin van de middag bijna 20 miljoen euro ingezameld voor slachtoffers van de hongersnood in delen van Afrika. Om 12.30 uur stond de teller op 19,3 miljoen euro. Meer dan duizend mensen lieten telefonisch weten dat zij geld geven; gemiddeld doneren zij 44 euro, maakte Giro555 bekend.

Tijdens de Nationale Actiedag van Giro555 besteden woensdag diverse radio- en tv-zenders aandacht aan de actie waarmee geld wordt ingezameld voor de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië. In deze landen dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten.

Alle programma’s van NPO Radio2 komen woensdag uit het actiecentrum in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De hele dag komen artiesten en bekende Nederlanders voorbij om aandacht te vragen voor de slachtoffers van de hongersnood. Ook gewone Nederlanders melden zich er om een donatie te doen. Een man uit Zaandam fietste voor het goede doel naar Hilversum.

29-03-2017 © ANP / Demet TV