Duitse parlementariër op Turkse spionagelijst

De Turkse inlichtingendienst MIT heeft ook Duitse politici in het vizier. Op de lijst die de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst van de Turken kreeg, blijkt de naam voor te komen van Bondsdaglid Michelle Müntefering (SPD). Dat heeft het onderzoeksteam van de zenders NDR, WDR en de Süddeutscher Zeitung woensdag bekendgemaakt. MIT zou ook nog een Berlijnse CDU-politica bespioneren.

Beide vrouwen staan gerubriceerd bij de ,,machtscentra en niet-overheidsorganisaties”, die goede betrekkingen zouden hebben met de Gülen-beweging. De Turkse regering houdt de geestelijke Fethullah Gülen verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep vorig jaar.

De fractievoorzitter van de SPD Thomas Oppermann veroordeelde scherp dat Müntefering door de Turken in de gaten wordt gehouden. Hij eiste van bondskanselier Angela Merkel een harde stellingname tegen president Erdogan.

30-03-2017 © ANP / Demet TV