Verdachten mishandeling migrant Engeland vast

De Britse politie heeft negen personen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een jonge migrant. De politie liet maandag weten dat de negen verdachten deel uitmaakten van een groep van circa twintig ruzieschoppers.

De groep tuigde een zeventienjarige Koerdische Iraniër af nadat ze hadden ontdekt dat hij een asielzoeker was. De mishandeling leidde in Groot-Brittannië tot grote ophef.

Het slachtoffer zat vrijdag met twee vrienden bij een bushalte in Croydon toen hij werd aangesproken door zijn belagers. Zij wilden weten waar de jongen vandaan kwam. Toen de jongen antwoordde dat hij asiel zocht, werd hij achtervolgd en uiteindelijk ernstig gewond achtergelaten. De tiener liep onder meer een schedelbreuk op.

Politici reageerden woedend op de aanval. De parlementariër voor het district, de conservatief Gavin Barwell, noemde de aanvallers ,,tuig”. Labour-leider Jeremy Corbyn zei geschokt te zijn door het geweld tegen een jongen die juist bescherming zocht in Groot-Brittannië.

03-04-2017 © ANP / Demet TV