Turkse hulpkonvooi bereikt Somalië

Een Turks konvooi met 30 miljoen dollar aan hulpgoederen heeft Somalië bereikt. Medewerkers van de Turkse Rode Halve Maan hebben de hulpgoederen afgeleverd aan de Gemeente Mogadishu in Somalië.

Naast 380 ton aan voedselwaren heeft de Turkse regering ook professionele werkmachines, zoals vrachtwagens, betonmixers en verschillende bouwmachines afgeleverd die de komende tijd in Somalië gebruikt zullen worden bij de aanleg van nieuwe wegen. Speciaal voor de overdracht van de hulpgoederen is de Turkse vicepremier Veysi Kaynak ook meegereisd naar Somalië. Kaynak werd daar ontvangen door premier Hasan Ali Hayri en president Muhammed Abdullah Farmacu van Somalië.

We kunnen rekenen op Turkije

Tijdens de overdracht van de goederen benadrukte de Somalische premier Hayri dat zij juist op momenten wanneer ze het meest nodig hebben, altijd hebben kunnen rekenen op de hulp van Turkije. Ook toen alle ogen in de wereld gesloten waren voor Somalië, heeft de Turkse president Erdogan met zijn bezoek aan Somalië in 2011 hier verandering in gebracht, aldus premier Hayri. “Dankzij de hulp van Turkije heeft Somalië grote voorwaartse sprongen gemaakt”.

Mislukte staatsgreep Turkije

Andersom is Somalië een van de eerste landen die na de mislukte staatsgreep in Turkije stappen heeft ondernomen tegen de Gulen-beweging. Het land heeft direct na de staatsgreep de Gulen-scholen in Somalië gesloten.

03-04-2017 © Demet TV