EU-parlement veegt vloer aan met Dijsselbloem

Jeroen Dijsselbloem provoceert, beledigt, is arrogant en gedraagt zich schandalig tegenover het Europees Parlement, Zuid-Europese landen en vrouwen. Hij moet als eurogroepvoorzitter opstappen, aldus een volgens parlementsvoorzitter Antonio Tajani ,,unanieme” veroordeling door de politieke fracties maandag bij de opening van de plenaire zitting in Straatsburg.

Tajani gaat een formele protestbrief naar Dijsselbloem sturen, omdat hij weigert dinsdag voor het parlement te verschijnen om over de stand van zaken in Griekenland te praten. Dat zei hij na afloop van een spontane golf van verontwaardiging waarbij vrijwel alle fractievoorzitters het woord vroegen en met de eurogroepvoorzitter de vloer aanveegden.

Dijsselbloem had al kwaad bloed gezet na een uitspraak die door Zuid-Europese landen als een sneer naar hen werd beschouwd. ,,Ik kan niet al mijn geld aan drank en vrouwen (‘Schnaps und Frauen’) uitgeven om daarna om hulp te vragen”.

04-04-2017 © ANP / Demet TV