Kamerlid AK-Partij: “Als ik in Nederland had gewoond, zou ik ook DENK stemmen”

Kamerlid Mustafa Yeneroğlu van de Turkse AK-Partij zegt dat hij op DENK zou stemmen, als hij in Nederland had gewoond. Dat zegt Yeneroğlu dinsdag in Rotterdam tijdens een persconferentie met de Turkse pers. Yeneroğlu vindt het niet gek dat veel minderheden op DENK stemmen. “Minderheden worden in Nederland onderdrukt en stelselmatig gediscrimineerd. Er is niemand die opkomt voor deze mensen”.

Het Turkse Kamerlid was dinsdag in Rotterdam om met leden van de Turks-Nederlandse pers te praten over het referendum in Turkije. Voor die referendum mogen vanaf morgen gedurende 5 dagen ongeveer 250 duizend Turkse Nederlanders hun stem uitbrengen. Dat gebeurt in Den Haag, Amsterdam of in Deventer. “Wij rekenen op een hoge opkomst onder Turkse-Nederlanders. Zeker in Nederland waar de verhoudingen op scherp staan,” aldus Yeneroğlu. Volgens Yeneroğlu zal het aantal mensen die gaat stemmen in heel Europa uit komen op minimaal 60%.

Propaganda Nee-kamp

Volgens het Turkse Kamerlid is het onbegrijpelijk dat de nee-kamp in Nederland wel campagne mag voeren, maar de ja-kamp niet. “De nee-kamp wordt zelfs gefaciliteerd door sommige Europese landen. Met een onaanvaardbaar hoeveelheid aan arrogantie mengt Nederland zich daarmee in binnenlandse kwesties van Turkije,” aldus Yeneroğlu.

Turken in Nederland

Yeneroğlu is niet te spreken over het minderhedenbeleid van Nederland. “Nederland wil dat Turken assimileren, Turkse-Nederlanders worden geprovoceerd en Nederland meet met maten”. Volgens Yeneroğlu biedt Nederland geen ruimte voor behoud van eigen cultuur en wil het land met zijn beleid een “homogene gemeenschap” bewerkstelligen.

Aanslagen in Turkije

Volgens het Turkse Kamerlid keert Nederland zich tegen minderheden in het land. “Kunt u zich voorstellen wat de gevolgen voor minderheden zouden zijn als maar een paar van de gebeurtenissen in Turkije (aanslagen red.) hier zouden plaatsvinden?”

04-04-2017 © Demet TV