Kamer wil meer geld voor noodhulp

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er met het oog op de hongersnood in delen van Afrika en Jemen extra geld gaat naar noodhulp. Een motie van Joël Voordewind van de ChristenUnie kreeg dinsdag steun van de Kamer. VVD, CDA, PVV en Forum voor Democratie waren tegen.

Het gaat om 15 miljoen euro extra voor de verstrekking van noodhulp dat op de begroting van minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) moet worden gevonden. Dat geld moet volgens de Kamer naar de Dutch Relief Alliance gaan, de alliantie van Nederlandse hulporganisaties die helpt bij humanitaire rampen.

Ploumen heeft daar dit jaar 45 miljoen euro voor vrijgemaakt. De afgelopen twee jaren was dat 60 miljoen. Op dat niveau moet het ook dit jaar komen, vinden de Kamerleden.

04-04-2017 ANP / Demet TV