Steeds meer kinderen naar opvang

Steeds meer kinderen maken gebruik van opvang. In het vierde kwartaal van 2016 gingen 702.000 kinderen naar de dagopvang, buitenschoolse opvang en gastouders. Tegelijkertijd ligt het aantal werkende vrouwen op het hoogste niveau sinds 2012.

Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die vrijdag zijn bekendgemaakt. Dat er meer gebruik is gemaakt van kinderopvang komt vooral door de aantrekkende economie en de hogere kinderopvangtoeslag.

Steeds meer vrouwen en mannen met kinderen werken. Vrouwen werken gemiddeld ruim 25 uur per week, moeders met jonge kinderen tot en met 11 jaar nog iets meer.

,,Het is fantastisch om te zien dat er steeds meer moeders werken en dat hun kinderen het dan tegelijkertijd naar hun zin hebben op de opvang’’, aldus minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

07-04-2017 © ANP / Demet TV