Nederlandse scholier heel tevreden met leven

Nederlandse leerlingen van vijftien jaar zitten lekker in hun vel. Ze geven hun leven gemiddeld een 7,8, blijkt uit driejaarlijks onderzoek door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).

Het leeuwendeel van de scholieren voelt zich thuis op school (81 procent) en voelt zich geen buitenstaander (91 procent), blijkt uit de OESO-cijfers, die staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) woensdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Leerlingen worden aanzienlijk minder gepest dan hun leeftijdsgenoten in vergelijkbare landen.

Nederlandse ouders verdienen een compliment; hun kinderen voelen zich door hen erg gesteund. Dat percentage ligt ver boven het gemiddelde van de onderzochte landen.

,,Vergeleken met andere rijke landen zijn Nederlandse kinderen gelukkig en gaan ze graag naar school”, leest Dekker in de cijfers. ,,Dat is een grote verdienste van al die leraren die daar iedere dag aan bijdragen.”

19-04-2017 © ANP / Demet TV