Eind mei uitspraak in zaak ouders Tristan

De rechter buigt zich over de vraag of de ouders van Tristan van der V. medeverantwoordelijk gehouden kunnen worden voor het bloedbad dat hun zoon in 2011 aanrichtte in een winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Op 31 mei volgt de uitspraak, liet de rechter woensdag weten.

De rechtbank had de ouders verzocht naar de zitting te komen om een aantal vragen over hun zoon te beantwoorden, maar zij lieten weten dat psychisch niet aan te kunnen. De rechter besloot woensdag dat de ouders niet hoeven te verschijnen, omdat inmiddels voldoende informatie is om volgende maand uitspraak te kunnen doen.

Een groep slachtoffers heeft de ouders van Tristan en hun verzekeringsmaatschappijen medeaansprakelijk gesteld voor de dodelijke schietpartij. Zij vinden dat de ouders eerder hadden moeten ingrijpen toen ze zagen dat het de verkeerde kant op ging met hun zoon.

19-04-2017 © ANP / Demet TV