Turkije haalt weer uit naar Nederland

De Turkse minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) heeft woensdag hard uitgehaald naar Nederland. De bewindsman stelde dat Nederlandse politici zich feitelijk achter Geert Wilders scharen door zijn uitspraken niet tegen te spreken.

Çavuşoğlu reageerde op de oproep van Wilders. Wilders zei dat Turken die ‘ja’ hebben gestemd weg moeten en dat het hebben van een dubbele nationaliteit onmogelijk moet worden gemaakt. ,,Zolang je Turk bent moet je geen Nederlander kunnen worden”, stelde de PVV-leider dinsdag. De PVV werkt aan een voorstel om dat wettelijk te regelen.

De Turkse minister verweet de PVV-leider er fascistische denkbeelden op na te houden. ,”Dus mensen die ‘ja’ gestemd hebben moeten verbannen of weggestuurd worden”, zei Çavuşoğlu, die andere Nederlandse politici verweet te zwijgen over de uitspraken van Wilders.

Çavuşoğlu: “Sommige landen gaan naar de situatie van vóór de Tweede Wereldoorlog. Een fascist zoals Wilders krijgt 19 procent van de stemmen. Op het moment dat hij dit soort uitspraken doet, spreken Nederlandse politici hem niet tegen. Niemand zegt dat dit onzin is. Wij zullen deze mensen blijven wijzen op hun houding. Totdat ze hiermee ophouden.”

19-04-2017 © Demet TV