Russen: propagandabeschuldiging is onzin

Rusland ontkent dat een denktank onder leiding van president Vladimir Poetin plannen had ontwikkeld om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. De directeur van het Russisch Instituut voor Strategische Studies (RISS) bestempelde de beschuldiging donderdag als ,,wensdenken” dat niets met de realiteit te maken heeft.

Bronnen rond de Amerikaanse regering verklaarden woensdag dat het RISS de basis heeft gelegd voor een Russische poging om Donald Trump in het Witte Huis te krijgen.De Amerikaanse inlichtingendiensten zouden beschikken over vertrouwelijke documenten van het instituut, waarin onder meer voorstellen worden gedaan voor een propagandacampagne.

Het Kremlin toonde zich niet onder de indruk van de beschuldiging. ,,Ik weet hier niets van”, zei een regeringswoordvoerder. ,,Ik kan alleen zeggen dat zeven anonieme bronnen niet zoveel waard zijn als één echte.” Rusland heeft altijd ontkend dat het heeft geprobeerd de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.

20-04-2017 © ANP / Demet TV