‘Tekort ambulancepersoneel rond Koningsdag’

FNV Zorg & Welzijn waarschuwt voor een groot tekort aan ambulancepersoneel rond Koningsdag. De vakbond heeft een brandbrief gestuurd aan demissionair minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

De FNV heeft lijsten van uitzendbureaus gekregen waaruit blijkt dat er forse behoefte is aan uitzendkrachten de komende periode. Vooral bij particuliere ambulancediensten en in meerdere grote steden zoals Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Arnhem zijn de problemen volgens de vakbond het grootst.

,,Gelet op de hoeveelheid mensen in beweging die dag, kan dit onverantwoorde situaties geven”, zegt Fred Seifert, FNV-bestuurder ambulancezorg. ,,Wij hebben daarom de minister op deze situatie gewezen en opgeroepen om snel maatregelen te nemen.”

24-04-2017 © ANP / Demet TV