Veel schade door botsing trein en graafmachine

Een botsing tussen een goederentrein en graafmachine bij Deurne heeft maandag veel schade veroorzaakt op het spoor. Omdat de graafmachine een stukje door de trein werd meegesleurd is een aantal bovenleidingen geraakt. Ook zijn drie portalen beschadigd waaraan de bovenleidingen aan hangen. Verder moeten de overweg en een deel van het spoor worden gerepareerd en is de grond en het spoorgrind vervuild met diesel van de graafmachine en olie van de trein.

Tussen Helmond en Horst-Sevenum rijden de hele dag geen treinen. ,,Het kost wel de hele dag om alles te repareren. Er moet ook onderzoek worden gedaan door de politie, ProRail en de Inspectie Leefomgeving en Transport”, aldus ProRail.

Pier Eringa, president-directeur van ProRail, heeft de plek van het ongeluk maandag bezocht. Hij heeft namens ProRail laten weten geschrokken te zijn en alles op alles te zetten om treinen zo snel mogelijk weer te laten rijden.

De graafmachine kwam vast te zitten op het spoor. De bestuurder kon op tijd uit het voertuig stappen. Een paar wagons van de goederentrein bevatten chemische stoffen. Maar volgens de brandweer zijn de wagons niet beschadigd en zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

 24-04-2017 © ANP / Demet TV