Miljarden nodig voor humanitaire crisis Jemen

Zeven miljoen mensen in Jemen worden met de hongerdood bedreigd. Volgens de Verenigde Naties is de situatie in het straatarme land momenteel de grootste humanitaire crisis in de wereld. Het noodhulpbureau van de VN heeft regeringen en particuliere donateurs een dag voor het begin van een speciale donorconferentie opgeroepen extra geld te geven. Van de 1,9 miljard euro die alleen al dit jaar nodig is, is momenteel slechts 15 procent binnen.

Volgens het bureau zijn 1,2 miljoen kinderen ondervoed en in levensgevaar. Acht miljoen mensen hebben geen toegang tot drinkwater. Twee derde van de 27 miljoen inwoners in het land heeft hulp en bescherming nodig.

In Jemen staan de door Iran gesteunde Houthi-rebellen tegenover de verdreven regering van Jemen, die op haar beurt wordt gesteund door een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië. De burgerbevolking zit ingesloten tussen de twee strijdende partijen.

24-04-2017 © ANP / Demet TV