Zes ‘Russische’ Rembrandts komen naar huis

Zes schilderijen van Rembrandt komen voor een tijdje terug naar Nederland. Ze hangen nu in de Hermitage in Sint-Petersburg, maar vanaf 7 oktober zijn te zien in de Hermitage in Amsterdam. Daar gaan ze deel uitmaken van de expositie ‘Hollandse meesters uit de Hermitage; Oogappels van de tsaren’. Er zijn drieënzestig werken van vijftig schilders voor de tentoonstelling uitgezocht.

Behalve de Rembrandts komen werken thuis van onder anderen Ferdinand Bol, Gerard ter Borch, Gerard Dou, Govert Flinck, Jan van Goyen, Frans Hals, Pieter Lastman, Gabriël Metsu, Paulus Potter, Jacob van Ruisdael en Jan Steen. Op de tentoonstelling zal ook de belangstelling van de tsaren voor de Hollandse schilderkunst worden belicht.

De meeste schilderijen hebben een vaste plek in de Hollandse zalen in de Hermitage in Sint-Petersburg, samen één van de grote trekpleisters van het beroemde museum. De meeste schilderijen zijn na aankoop niet meer in ons land te zien geweest.

25-04-2017 © ANP / Demet TV