Erdogan over hongersnood in Afrika: “Westen speelt struisvogel”

Het Westen negeert de hongersnood waar 14 miljoen mensen in Afrika mee te maken hebben. In tegenstelling tot het Westen, zal Turkije proberen hulp te bieden aan deze mensen die hongerlijden. Dat zegt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op een persconferentie in Ankara met de Somalische president Mohamed Abdullahi Mohamed.

Minstens 14 miljoen mensen, waaronder veel vrouwen en kinderen lijden honger in Afrika. Veel ontwikkelde westerse landen spelen de struisvogel bij dergelijke menselijke tragedies,” aldus president Erdogan op de persconferentie.

In tegenstelling tot de mensen die “blind zijn om in armoede en hongersnood te leven”, blijft Turkije hen helpen. “Je kan niet praten over vrede en stabiliteit in een wereld waar kinderen honger hebben,” aldus Erdogan.

Turkije heeft sinds het bezoek van de Turkse president aan Somalië in 2011 een goede samenwerking met het land opgebouwd. Volgens de Somalische president Mohamed, heeft die ‘vruchtbare’ ontmoeting de diepgewortelde banden tussen de beide landen bevestigd. “Turkije heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de wederopbouw van Somalië,” aldus de president Mohamed van Somalië.

Bijna 900.000 mensen in Somalië zijn momenteel “in crisis- en noodsituaties”, terwijl bijna 2 miljoen Somaliërs last hebben van voedselonzekerheid. De zakelijke alliantie tussen Turkije en Somalië gaat erg snel vooruit. Met name de handelsrelaties tussen de landen is erg gegroeid.

27-04-2017 © Demet TV