Weer minder werkloze jongeren in Amsterdam

Het aantal werkloze jongeren in Amsterdam is opnieuw gedaald. Van de jongeren die geen opleiding volgen zat 6,8 procent vorig jaar zonder baan, tegen 9,2 procent in 2015 en 13,3 procent in 2014. Dat blijkt uit onderzoek van het statistisch bureau OIS van de gemeente.

Volgens wethouder Arjan Vliegenthart (sociale zaken) is de daling te danken aan de ‘Amsterdamse aanpak’: werkloze jongeren in de hoofdstad worden intensief begeleid naar school of werk, samen met onder anderen jobhunters en speciale jongerenadviseurs. ,,Onze aanpak werkt. Door jongeren desnoods thuis op te zoeken en echt bij de hand te nemen tijdens hun zoektocht naar een goede baan, weten we ze van de bank en aan het werk te krijgen”, laat Vliegenthart vrijdag weten. ,,Soms moeten we twee of drie keer bij iemand aanbellen, maar we zien dat de aanhouder wint.”

Amsterdam scoort op het vlak van de jeugdwerkloosheid beter dan Rotterdam (16 procent) en Den Haag (18 procent).

05-05-2017 © ANP / Demet TV