‘IS onthoofdt Russische officier’

Islamitische Staat heeft een Russische inlichtingenofficier onthoofd die vermoedelijk gevangen was genomen in Syrië. De executie is te zien op een video.

De website SITE in de Verenigde Staten toont het twaalf minuten durende filmpje. SITE is een organisatie die waarschuwt ‘voor het jihadistische gevaar’. De website zegt dat de onthoofde Rus Jevgeni Petrenko is, een kolonel van de Russische geheime dienst. Het Russische ministerie van Defensie en de geheime dienst FSB hebben nog geen commentaar op de onthoofding gegeven.

De man in het filmpje draagt de zwarte kleding van een parachutist. ,,Deze idioot geloofde de belofte van zijn land om hem niet in de steek te laten indien hij zou worden gepakt”, zegt een commentaarstem voor de Rus met een mes wordt onthoofd. Waar en wanneer de executie plaatsvond, is volgens SITE niet bekend.

De Russen steunen de Syrische president Assad militair sinds september 2015. Volgens Moskou zijn sindsdien ongeveer dertig Russische militairen gedood.

09-05-2017 © ANP / Demet TV