Klaver: GroenLinks was niet de schuldig

Het stranden van de onderhandelingen over een nieuw kabinet kan niet in de schoenen van GroenLinks worden geschoven. Het beeld van GroenLinks als ‘deal breaker’ klopt niet, zei GroenLinks-leider Jesse Klaver dinsdagochtend.

,,Er wordt altijd gewezen op dit soort momenten”, constateerde Klaver. ,,Vind ik niet zo erg.” Hij herhaalde dat hij ,,altijd bereid is compromissen te sluiten, ook op dit onderwerp”, het vluchtelingenbeleid. ,,Maar sommige zaken zijn niet onderhandelbaar.”

Over migratie werden VVD, CDA, D66 en GroenLinks het maandag definitief niet eens, waarop ze besloten de onderhandelingen af te breken. Klaver wilde niet zeggen wat het breekpunt was.

Klaver sprak zich evenmin uit over hoe de formatie nu verder moet. Hij gaat ,,eerst maar eens even nadenken wat nu de logische volgende stap is”.

16-05-2017 © ANP / Demet TV