Agenten bedreigd door Erdogan-aanhangers


Agenten in Rotterdam zouden bedreigd zijn door aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het zou gaan om ,,enkele signalen van bedreiging en intimidatie” schrijft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in antwoord op door Leefbaar Rotterdam gestelde vragen. Agenten die slachtoffer zijn of zijn geweest van intimidaties en/of bedreigingen, krijgen steun van hun leidinggevende, laat de burgemeester weten.

In Rotterdam waren eerder dit jaar rellen en opstootjes naar aanleiding van een bezoek van de Turkse minister Fatma Betül Syan Kaya. Zij wilde spreken bij het Turkse consulaat in Rotterdam, maar werd het land uitgezet. Agenten die direct betrokken waren bij dit incident, hebben volgens Aboutaleb gesprekken gehad met de eenheidsleiding. ,,Zij hebben intensieve nazorg gehad. Deze nazorg wordt momenteel nog steeds verleend”, schrijft de burgemeester.

19-05-2017 © ANP / Demet TV