Arrestaties om oplichting via Marktplaats

De politie in Oost-Brabant heeft woensdag tijdens een actie tegen internetoplichting zes mannen opgepakt. Ze zouden zich hebben laten betalen voor spullen die ze onder meer op de site Marktplaats aanboden, maar die ze nooit leverden. Volgens de politie zijn de verdachten betrokken bij 268 oplichtingszaken waarbij slachtoffers duizenden euro’s is afgetroggeld.

De politie zegt de actie zorgvuldig te hebben voorbereid met eigen financieel experts die samenwerkten met het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO). Door meldingen en aangiftes van de slachtoffers kwamen de verdachten in beeld. Ze zijn opgepakt in onder meer Oss, Lith, Eindhoven en Veldhoven. De verdachten boden onder meer elektronica en kleding aan.

De politie heeft ook beslag gelegd op waardevolle goederen zoals auto’s en geld. Ze verwacht binnenkort meerdere mensen te kunnen aanhouden.

08-06-2017 © ANP / Demet TV