DENK-Kamerlid naar de rechter wegens NRC

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk sleept de krant NRC Handelsblad en NRC-journalist Joep Dohmen voor de rechter na berichtgeving over hem. Hij klaagt over imagoschade en financiële schade.

Öztürk bevestigde vrijdag berichtgeving van 1Limburg. De DENK-voorzitter had al eerder al juridische stappen aangekondigd, maar zei te wachten op een uitspraak van de Raad voor de Journalistiek. Die raad gaf de politicus eerder deze week deels gelijk.

Volgens de raad waren de koppen boven een voorpagina-artikel in NRC vorig jaar te stellig en onjuist. Op basis van de feiten kon niet worden geschreven dat er een onderzoek naar de integriteit van Öztürk liep. NRC bekeek of Öztürk als raadslid betrokken was bij dubieuze zakelijke deals. De rest van de handelwijze van de schrijver en de krant waren volgens de raad wel zorgvuldig.

09-06-2017 © ANP