Nederlander in Cambodja vast voor misbruik

De Cambodjaanse autoriteiten hebben deze week een 42-jarige Nederlander gepakt wegens kindermisbruik. Hij zou zich herhaaldelijk hebben vergrepen aan een zesjarig meisje, maakte hulporganisatie Terre des Hommes vrijdag bekend.

De man werd gepakt nadat er zondag een tip binnen was gekomen bij het meldpunt APLE (Action Pour Les Enfants), een lokale partner van de hulporganisatie. De moeder wendde zich tot het meldpunt toen ze merkte dat haar kind werd misbruikt. Het meisje heeft een verklaring afgelegd bij de politie.

,,We zijn zeer tevreden over de snelle actie van de provinciale jeugdbeschermingspolitie. Zo’n actie gaat niet alleen om het redden van één meisje, maar ook om het voorkomen van vele nieuwe misbruikzaken,” zegt Vando Khoem, programmadirecteur bij APLE volgens Terre des Hommes.

23-06-2017 © ANP / Demet TV