Noord-Korea vergelijkt Trump met Hitler

Noord-Korea heeft de Amerikaanse president Donald Trump hard aangevallen. Trump voert een dictatoriaal beleid zoals Adolf Hitler, schreef het staatspersbureau KCNA in een hoofdartikel. Het America First-beleid van de Verenigde Staten onder de nieuwe president komt volgens de Noord-Koreanen neer op nazisme in de 21e eeuw.

De verbale uithaal vindt plaats in de context van het conflict tussen de VS en Noord-Korea over het kernwapen- en raketprogramma van het stalinistisch geregeerde land. Het conflict heeft de verhoudingen tussen de twee landen de afgelopen tijd sterk onder druk gezet.

Trump herhaalde maandag zijn waarschuwing aan het Noord-Koreaanse regime. Het land is volgens de Amerikaanse president een grote bedreiging. Daaraan moet waarschijnlijk snel iets gedaan worden, zei hij in Washington.

27-06-2017 © ANP / Demet TV