Blijvende onduidelijkheid islamitische school

De onduidelijkheid over een islamitische middelbare school in Amsterdam is nog niet voorbij. Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker wil de school van de Stichting Islamitisch Onderwijs (SIO) bij nader inzien niet, omdat hij naar eigen zeggen vreest dat de instelling de leerlingen van de maatschappij laat afkeren. De Raad van State boog zich over de zaak en gaf de bewindsman dinsdag ongelijk. De bewering van de staatssecretaris is dus ongegrond aldus de rechtbank. Toch betekent dit nog niet dat de school nu in augustus kan openen.

De Raad van State bepaalde in een voorlopige uitspraak dat Dekker in dit geval alleen tot zijn afwijzing had kunnen komen bij het niet halen van de leerlingenprognose. En ook dat kan de staatssecretaris niet aantonen.

05-07-2017 © ANP / Demet TV