Raad stemt in met Leefbaar-wethouder Simons

De gemeenteraad van Rotterdam heeft donderdag ingestemd met de benoeming van Robert Simons tot wethouder namens Leefbaar Rotterdam. Hij volgt zijn partijgenoot Ronald Schneider op, die onlangs opstapte na een kritisch rapport over zijn betrokkenheid bij een miljoenenfraude bij het Rotterdamse poppodium Waterfront.

Simons werd met 26 van de 43 stemmen vóór gekozen, mede dankzij de gedoogsteun van de nieuwe coalitiepartner ChristenUnie-SGP. Door een onverwachte overstap van ex-Leefbaar-raadslid Mo Anfal naar de partij Nida raakte de coalitie van Leefbaar, D66 en CDA vorige week even de meerderheid in de gemeenteraad kwijt. Na toezeggingen op het gebied van armoedebeleid beloofde ChristenUnie-SGP steun aan de coalitie.

Simons zat van 2006 tot 2014 voor Leefbaar in de gemeenteraad. In 2015 werd hij partijvoorzitter. Hij krijgt tot en met de volgende raadsperiode in 2018 de portefeuille stedelijke ontwikkeling en integratie.

06-07-2017 © ANP