Geen melding van opgepakte Nederlanders G20

Bij het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn geen meldingen binnengekomen van Nederlanders die zijn opgepakt wegens de rellen bij de G20-top in Hamburg. Een woordvoerder van het ministerie liet dat zondag weten.

De top ging gepaard met grote ongeregeldheden. Relschoppers maakten zich onder meer schuldig aan plundering van winkels en aan grote vernielingen. Tijdens de top en in de aanloop daar naartoe zijn zeker vierhonderd mensen aangehouden.

Donderdag hield de Duitse politie bij de grens nog een bus met circa dertig Nederlandse actievoerders aan die op weg waren naar de G20-top. De activisten mochten Duitsland niet in, omdat een aantal bekend is bij de Nederlandse politie.

Volgens het Dreigingsbeeld Terrorisme Nederland (DTN) van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid is een aantal Amsterdamse anarchisten internationaal actief. In het meest recente Dreigingsbeeld van enkele weken geleden staat dat de groep zich vermoedelijk bezighoudt met ,,grootschalige vandalisme, brandstichtingen en overvallen”.

10-07-2017 © ANP / Demet TV