Politie Amsterdam: granaat was gerichte actie

Het explosief dat in de nacht van zondag op maandag in Amsterdam ontplofte, was een gerichte actie. Daar gaat de politie Amsterdam-Amstelland vanuit. De ontploffing richtte veel schade aan. Volgens een woordvoerder zijn er overal scherven teruggevonden. ,,Ook in een kamertje van een nabijgelegen woning waar een baby lag te slapen.”

Het projectiel, mogelijk een handgranaat, ontplofte even na middernacht onder een geparkeerd voertuig in de Van Reigersbergenstraat. Niemand raakte gewond. Wel raakten acht tot tien auto’s beschadigd, en even zoveel woningen. ,,Een extreem gevaarlijke actie”, zegt de politie.

De politie heeft contact gehad met de eigenaar van de auto, een Audi Q7, maar kan nog niets zeggen over zijn identiteit en wat mogelijk de achtergrond is van de ontploffing. Berichten in Het Parool dat de auto in gebruik is bij de broer van oud-Ajaxspeler Evander Sno wil de politie ,,bevestigen noch ontkennen”. Ook kan de politie niet zeggen of de actie gericht was tegen de woning waar de auto stond geparkeerd.

10-07-2017 © ANP / Demet TV