Auto rijdt huis binnen, bewoner zwaargewond

In het Brabantse Luyksgestel is een auto een woning aan het Boscheind binnengereden. De 75-jarige bewoner lag te slapen en kwam onder de auto terecht. Hij raakte zwaargewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand wordt omschreven als zeer zorgwekkend.

De twee inzittenden van de auto, een man (26) en een vrouw (40) uit Letland, zijn aangehouden. Wie van de twee achter het stuur heeft gezeten, is nog niet duidelijk. De vrouw had verwondingen en is opgenomen in het ziekenhuis.

Uit een blaastest bleek dat de man flink had gedronken, zijn alcoholpromillage was 3,5 keer hoger dan toegestaan. Bij de vrouw is in het ziekenhuis een bloedtest afgenomen. De uitslag daarvan wordt later bekend.

Hoe de auto in het huis kon terechtkomen, wordt nog onderzocht. De sporen wijzen erop dat de wagen uit de bocht is gevlogen.

© ANP / Demet TV