‘VS sturen ambassademedewerkers Cuba weg’


De Amerikaanse regering gaat Cuba opdracht geven een groot deel van het ambassadepersoneel terug te halen uit de Verenigde Staten. Bijna twee derde van de Cubaanse diplomatieke staf zou het land moeten verlaten, zeggen twee bronnen tegen persbureau Reuters.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakt naar verwachting op korte termijn officieel bekend dat de Cubanen moeten vertrekken. De VS lieten vrijdag weten het aantal medewerkers op hun ambassade in de Cubaanse hoofdstad Havana met meer dan de helft terug te brengen. Het personeel kampt daar al geruime tijd met mysterieuze klachten, zoals duizeligheid en vermoeidheid.

Cuba ontkende eerder verantwoordelijk te zijn voor de gezondheidsproblemen van het Amerikaanse ambassadepersoneel.

© ANP / Demet TV