DENK gaat voor 6 zetels in Eindhoven

Onder aanvoering van lijsttrekker Adnen Şenal zal DENK in Eindhoven met een gemotiveerd campagneteam de komende tijd het positieve geluid van DENK voor een eerlijker en rechtvaardiger Eindhoven laten horen. De top 6 van de kandidatenlijst vormen samen een mooie afspiegeling van de stad, waar veel Eindhovenaren zich zeker in zullen herkennen. DENK gaat in Eindhoven voor 6 zetels.

De kandidatenlijst van DENK Eindhoven is een lijst waarin de diversiteit in Eindhoven duidelijk zichtbaar is. Lijsttrekker Adnen Şenal heeft al de nodige politieke ervaring. Şenal was namelijk 10 jaar raadslid in de gemeente Geldrop-Mierlo en werd in 2004, 2006 en 2010 met voorkeursstemmen gekozen. “DENK wil niet aan de zijlijn staan maar daadwerkelijk problemen aanpakken. DENK zal daarom in Eindhoven met een positieve impuls richting de andere partijen reageren en waar nodig constructief samenwerken.”, aldus Adnen Şenal.

“In Eindhoven staan wij voor een aantal grote uitdagingen. Wij zullen zeker met creatieve voorstellen komen als het gaat om het aanpakken van armoede en tegengaan van de jeugdwerkeloosheid. Helaas zien wij ook dat de kansen in Eindhoven niet voor iedereen gelijk zijn. Ons doel is dat Eindhovenaren in de toekomst een eerlijke kans krijgen. Natuurlijk concentreren wij ons ook op thema’s als de fusie met Nuenen, De Tongelreep, routing in- (Vestdijk) en om de stad, gratis parkeren (blauwe zone’s) en 24-uurs openingstijden van de horeca,”

2. Adem Topdağ (37)
Als internationaal bedrijfskundige en maatschappelijk betrokkene ziet Adem dat diversiteit de kracht is van onze samenleving, zowel economisch als maatschappelijk. Hij maakt zich grote zorgen dat welvaart niet eerlijk word verdeeld onder alle Eindhovenaren en dat bepaalde groepen buiten worden gesloten van de samenleving. Daarom zal hij zich inzetten om Eindhoven rechtvaardiger en eerlijker te maken, voor wederzijdse acceptatie, tegen de dubbele maat.

3. Leigh-Anne Jansen (27)
Leigh-Anne combineert haar studie rechten met het moederschap en deelname in de Medezeggenschapsraad op een basisschool. De idealen van DENK waarbij niemand in de maatschappij is uitgesloten en ieder zijn stem telt wil zij in Eindhoven waarmaken.

4. Steven Mohanlal (31)
Steven is een gepassioneerde en gedreven Eindhovenaar. Hij zal zich namens DENK inzetten om verrechtsing, verruwing en verharding in Eindhoven tegen te gaan, zodat alle Eindhovenaren in de toekomst een eerlijke kans zullen krijgen ongeacht afkomst, ras, religie, leeftijd, sekse en geaardheid.

5. Mehmet Güneş (28)
Mehmet heeft een enorme bagage om de Eindhovenaren goed te kunnen vertegenwoordigen. Op dit moment combineert hij zijn baan als analist met een postgraduate controlleropleiding. Daarnaast heeft Mehmet een academische achtergrond in economie en bestuurskunde. Hij vindt dat grondrechten en rechtvaardigheid belangrijker zouden moeten zijn dan politiek gewin en zal zich sterk maken voor een deskundig stadsbestuur met een groot hart voor de maatschappij.

6. Asma Ballafkir (21)
Asma studeert Pedagogische wetenschappen aan de universiteit Utrecht. Naast haar passie voor haar studie heeft zij altijd al iets willen betekenen voor de gehele samenleving. Met een frisse blik hoopt zij verschillende problemen in Eindhoven aan te kunnen pakken!

De volledige kandidatenlijst van DENK Eindhoven en het verkiezingsprogramma worden op zeer korte termijn bekend gemaakt.