Gebouw Amerikaanse ambassade overgedragen aan gemeente

Op maandag 5 maart is de voormalige Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout officieel overgedragen aan de gemeente Den Haag. Hiermee staat het gebouw na jaren weer op Nederlands grondgebied. Burgemeester Pauline Krikke nam de sleutel in ontvangst van de Amerikaanse ambassadeur in Nederland, Pete Hoekstra.

Het gebouw van de voormalige Amerikaanse ambassade is een rijksmonument. Het gebouw krijgt in de toekomst een andere bestemming. Welke dit gaat worden staat nog niet vast. Momenteel wordt nader onderzocht of er in het gebouw een combinatie van museum/hotel kan worden gehuisvest. Voordat de nieuwe functies erin komen, wordt het pand opengesteld voor publiek.

Werkzaamheden in de buitenruimte

De hekken rond de voormalige Amerikaanse ambassade worden verwijderd en het fietspad aan het Korte Voorhout wordt verlegd. In maart moeten de werkzaamheden in de buitenruimte rondom de voormalige Amerikaanse Ambassade zijn afgerond.

Foto door: Valerie Kuypers.