“Medewerkers Turkse consulaat hebben ons mishandeld”

“Medewerkers Turkse consulaat hebben ons mishandeld”

De Turkse Nederlander die verwikkeld raakte in een vechtpartij bij de Turkse consulaat in Rotterdam, zou zijn mishandeld door het beveiligingspersoneel. Dat laat de ex-vrouw van de ‘mishandelde’ man aan de website Baskahaber.eu weten. De vrouw zegt dat zij samen met haar voormalige partner naar het consulaatsgebouw was gegaan om een Turkse identiteitskaart aan te vragen voor haar dochter.

Van het incident zijn videobeelden gemaakt die hier te zien zijn.

De vrouw die niet met naam genoemd wil worden zegt dat het incident zich heeft afgespeeld toen personeel van het Turkse consulaat haar ex-man vernederend aansprak. De man zou daarop boos zijn geworden waarna het personeel de beveiliging zou hebben ingeschakeld: “Er kwamen drie beveiligers op ons af. Zonder iets te zeggen, begonnen ze te slaan en pepperspray te gebruiken,” aldus de vrouw. Daar moet wel bij vermeld worden dat de man volgens sommige getuigen gescholden zou hebben op de medewerkers van het consulaat. 

Daarop zouden de twee hardhandig het gebouw zijn uitgezet, waarna het paar de politie heeft gebeld. “Binnen in het gebouw is mijn man geslagen en mishandeld. Er moest zelfs een ambulance komen. Op het politiebureau hebben wij aangifte gedaan tegen de medewerkers van het consulaat”.

Op Social Media wordt met gemengde gevoelens gereageerd op het incident. Veel Turkse Nederlanders zeggen dat het een herkenbaar verhaal is. Medewerkers van het consulaat zouden vaker schreeuwen en mensen vernederen. Weer anderen zeggen altijd keurig geholpen te worden door de medewerkers en dat de bezoeker dit incident zelf heeft veroorzaakt. 

N.a.v. het incident worden vandaag vragen gesteld in de gemeenteraad van Rotterdam.

Ben jij getuige geweest van het incident op het Turkse consulaat? Laat het ons hier weten.

Demet TV