Turkije geeft iftarmaaltijd aan honderden weeskinderen in Senegal

Turkije geeft iftarmaaltijd aan honderden weeskinderen in Senegal

De Turkse Rode Halve Maan heeft in het kader van de Wereldwezen Dag een iftarmaaltijd georganiseerd voor honderden weeskinderen in Senegal.

Naast honderden wezen, heeft ook burgemeester Talla Diagne van de Senegalese stad Thies deelgenomen aan de iftar. Burgemeester Diagne heeft in zijn toespraak de Turkse Rode Halve Maan en de Turkse regering bedankt voor alle hulp die zij de afgelopen jaren hebben geboden: “Onze president Macky Sall heeft een goede relatie met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Ik wil ze beiden bedanken voor de inzet die zij hebben getoond om ons te helpen,” aldus de burgemeester.

Verder liet de burgemeester weten dat zij ook in de toekomst hopen op ondersteuning van Turkije als het gaat om nieuwe projecten die zullen zorgen voor meer werkgelegenheid in de regio.

“Blijdschap in hun gezichten”

Voorzitter Suat Çıtlak van de Turkse Rode Halve Maan zegt dat Turkije sinds 2013 het land probeert te helpen. Met name tijdens de maand Ramadan en het Offerfeest worden de hulpprogramma’s voor Senegal geïntensiveerd.

Çıtlak: “We worden meer dan gelukkig als wij de blijdschap in de gezichten van de honderden weeskinderen zien. Ik zou willen dat we alle huizen langs konden gaan om iedereen individueel hulp te bieden. Turkije vangt op dit moment 3,5 miljoen Syriërs op. En wij organiseren iftarmaaltijden in 33 landen verschillende landen. Met nieuwe projecten zullen wij ook in de toekomst Senegal proberen te ondersteunen.”

 

Wereldwezen Dag

De Organisatie voor de Islamitische Samenwerking heeft de 15de dag van de Ramadan uitgeroepen tot de Wereldwezen Dag. Als onderdeel hiervan worden in 57 verschillende landen activiteiten uitgevoerd ten behoeve van weeskinderen. Onder de slogan ‘Sharing Ramadan Under This Crescent’ (Ramadan delen onder de Halve Maan) verspreidt de Turkse Rode Halve Maan met name voedselmateriaal aan behoeftige mensen in zowel Turkije als in het buitenland.

© Demet TV