Peiling: 86% Turkse Nederlanders kiest straks voor Erdogan

Peiling: 86% Turkse Nederlanders kiest straks voor Erdogan

Turkse Nederlanders gaan tijdens de verkiezingen in Turkije weer massaal op president Erdogan stemmen. Dat blijkt uit een online peiling van de Turks-Nederlandse website Baskahaber.eu, dat een samenwerkingsverband van de migrantenomroep Demet TV is. Volgens de peiling waar zaterdagmiddag ruim 2300 mensen aan hebben meegedaan, kiest 86 procent van de Turkse Nederlanders voor Erdogan.

Volgens de peiling krijgt Muharrem Ince 8 procent en Meral Aksener 4 procent van de Turkse stemmen in Nederland.

ERDOGAN GELIEFD ONDER TURKSE NEDERLANDERS

Tijdens de vorige verkiezingen in oktober 2015 hebben ruim 110 duizend Turken in Nederland hun stem uitgebracht. Toen bracht ongeveer 70 procent van de Turkse Nederlanders een stem voor de Ak-Partij van president Erdogan uit.

Verder lijkt Erdogan zijn populariteit onder Turkse Nederlanders te danken aan het heersende gevoel van niet geaccepteerd worden in Nederland. Dat zegt hoofdredacteur Yavuz Nufel van BaskaHaber.eu die verantwoordelijk is voor de peiling van de website. “Kijk naar de discriminatie op de arbeidsmarkt. Met name jongere Turken in Nederland lopen rond met het idee dat zij niet gewaardeerd en geaccepteerd worden,” aldus Nufel.

VERKIEZINGEN TUSSEN 15 – 19 JUNI

De verkiezingen in Turkije vinden op 24 juni plaats. Turkse Nederlanders kunnen tussen 15 – 19 juni al hun stem in Nederland uitbrengen. Dat gebeurt op 3 locaties: Amsterdam, Den Haag en Deventer. 

Je stem uitbrengen voor de peiling kan hier

© Demet TV