DENK overweegt aangifte tegen twee parlementaire verslaggevers

DENK overweegt aangifte tegen twee parlementaire verslaggevers

Peter Kee en David van der Wilde zetten bronnen aan om valse informatie over DENK te verspreiden

Den Haag – De BNNVARA journalisten Peter Kee en David van der Wilde hebben een ex- opdrachtnemer van DENK aangespoord om valse informatie en beschuldigingen over DENK te verzinnen. Om deze reden overweegt DENK gerechtelijke stappen te ondernemen in de richting van Peter Kee en David van der Wilde.

Het verhaal, hoe journalisten Peter Kee en David van der Wilde DENK in de val wilde lokken, heeft DENK in een video uiteengezet. De conclusies zijn stuitend. Om hun item te maken verleidden zij hun enige bron, vroegen die bron om valse informatie te verzinnen, schonden zij ethische en journalistieke codes en de Nieuwspoortcode.

Het BNNVARA programma De Nieuws BV is voornemens morgen een onvolledig item te publiceren over DENK. Op herhaaldelijk verzoek van DENK om live in de uitzending te mogen reageren werd met gelegenheidsargumenten geweigerd. Wat DENK betreft is dit geenszins deugdelijke en transparante journalistiek.

De inhoud van het item is gebaseerd op één bron, die de afgelopen maanden dubbelspel speelde. Het was diezelfde bron die DENK voorzag van schokkende informatie over de werkwijze van deze twee journalisten. De twee journalisten van BNNVARA houden in deze ook geen rekening met de stelregel, één bron is geen bron.

Later vanavond, rond 19:00 uur, zal DENK via DENK TV middels een uitgebreide videoreportage het gehele verhaal publiceren.