DENK presenteert zijn lijsttrekker voor het EU-parlement

DENK presenteert zijn lijsttrekker voor het EU-parlement

De lijsttrekker voor de Europese Parlementsverkiezingen in 2019 namens DENK werd vandaag bekendgemaakt. Ayhan Tonca, die zowel politiek als bestuurlijk veel ervaring heeft, zal de lijst aanvoeren. DENK verwacht 2 zetels te behalen in het Europees Parlement.

Ayhan Tonca was lang actief als raadslid in de gemeente Apeldoorn, waarvan 4 jaar als fractievoorzitter. Tegelijkertijd vervulde Tonca diverse bestuurlijke functies binnen verschillende maatschappelijke organisaties en trad hij ook naar buiten als woordvoerder namens een aantal van deze organisaties. Momenteel is hij werkzaam als clusterdirecteur van 3 basisscholen in Overijssel.

“Tijdens mijn loopbaan ben ik altijd maatschappelijk betrokken en actief geweest, waarbij ik altijd in contact was, en nog steeds ben, met heel veel mensen. Het is een eer om de lijst van DENK Europa te mogen aanvoeren. Ik heb veel vertrouwen in de mensen die actief zijn voor DENK. Het zijn gepassioneerde en enthousiaste mensen die zich dagelijks inzetten voor hun idealen., aldus Tonca.

Het verkiezingsprogramma voor DENK Europa volgt op een later moment. Ayhan Tonca: “DENK heeft zich altijd uitgesproken voor een Europa 2.0; méér van mínder. De huidige EU is een unie die zich met te veel zaken bezighoudt en die te ondoorzichtig is. DENK is dan ook voor een vernieuwde Europese Unie. Er staan grote internationale vraagstukken die in EU verband besproken moeten. Denk aan migratie, klimaat en economische samenwerkingen. Voor al deze thema’s komen wij binnenkort met goede voorstellen.”

DENK voorzitter Selçuk Öztürk: “Wij zijn verheugd om met een sterke kandidaat als Ayhan, iemand met bewezen kwaliteiten, de verkiezingen in te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat AyhanTonca het DENK geluid de komende tijd op een goede manier zal overbrengen. Natuurlijk eerst door heel Nederland met een positieve campagne en vervolgens in het Europees Parlement.”

 De gehele kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de Europese Parlementsverkiezingen worden op korte termijn bekend gemaakt

 

Foto/video: baskahaber.eu