Wilders steunt Moszkowicz

Geert Wilders blijft achter advocaat Bram Moszkowicz staan. Dat laat de PVV-leider weten in een reactie op het vonnis van de Raad van Discipline. Die oordeelde dinsdag dat Moszkowicz zijn beroep niet meer mag uitoefenen.

“Bram Moszkowicz heeft mij uitstekend verdedigd en is voor mij persoonlijk de beste advocaat van Nederland. Geen Raad van Discipline die daar wat aan verandert voor mij”, stelt Wilders. Moszkowicz verdedigde Wilders in 2010 en 2011 in het strafproces dat tegen hem was aangespannen wegens belediging en het aanzetten tot haat. De PVV-leider werd vrijgesproken.

Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) liet voorafgaand aan het vragenuurtje los dat hij dinsdagochtend is gebeld door Moszkowicz. “Ik hem sterkte gewenst”, zei de oud-officier van justitie daarover. Teeven benadrukte dat hij niet belde om een deal te sluiten, maar wilde verder niets zeggen over de inhoud van het gesprek. De ‘crimefighter’ zei verder empathie te hebben voor de ‘persoon Moszkowicz’.

VVD-Kamerlid Ard van der Steur vindt het een ‘goed signaal dat Orde van Advocaten de kwaliteitscontrole serieuzer gaat nemen’. Dat is hard nodig, zegt hij.

Journalist Jort Kelder haalt via Twitter nog eens uit naar de 52-jarige Moszkowicz, met wie hij al jaren overhoop ligt. “Exit maffiamaatje. Had al in 2007 moeten gebeuren. Of eerder. En kunnen de media nu eens stoppen met die man serieus te nemen?”

Moszkowicz zelf, die in beroep gaat, heeft De Telegraaf laten weten het vonnis ‘over de top’ te vinden.

30 oktober 2012, 14:13
©novum